Harta site-ului
Ajutor
Întrunire de lucru cu specialiștii pentru reglementarea regimului proprietății funciare din primăriile raionului
Întrunire de lucru cu specialiștii pentru reglementarea regimului proprietății funciare din primăriile raionului

La data de 12 decembrie curent, conform agendei de lucru a Secției Agricultură și Cadastru, a fost convocată o întrunire de lucru cu specialiștii pentru reglementarea regimului proprietății funciare din primăriile raionului.
Ședința a fost prezidată de președintele raionului Dubăsari dl Sergiu Grigoriev. Dl președinte a salutat specialiștii prezenți la întrunire. Totodată, dl Grigoriev a venit cu un îndemn față de angajații din sfera dată de a acorda o atenție sporită asupra executării și rezolvării problemelor apărute pe parcursul activității, cu implicarea personală a fiecăruia, astfel încât să fie elucidate orice fel de întrebări pentru o activitate viabilă și în interesul cetățenilor.
Conform agendei, la întrunirea de lucru, au fost abordate mai  multe subiecte ce țin de aplicarea legislației funciare și cadastrale de către factorii de decizie, întocmirea cadastrului funciar local și raional anual, evidența permanentă a modificărilor și tranzacțiilor cu terenurile, întocmirea registrelor funciare.
Un compartiment aparte s-a referit la informarea tuturor asupra Legii nr.208 din 20.07.2023   -  pentru modificarea unor acte normative (simplificarea procedurii de elaborare și aprobare a cadastrului funciar anual).
De asemenea, au fost puse în discuție problemele apărute pe parcursul lucrărilor de delimitare masivă în primăriile satelor: Ustia, Holercani și Marcăuți, cu transpunerea soluțiilor pentru înlăturarea lor.
Întrunirile date urmăresc strict scopul de coordonare a activității specialiștilor din domeniu, pentru înbunătățirea evidenței și reglementării relațiilor funciare, dintre deținătorii și proprietarii terenurilor și a bunurilor imobile în raion.
Veaceslav GRIGORIEV,
Serviciul cadastru al Secției Agricultură și Cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Întrunire de lucru cu specialiștii pentru reglementarea regimului proprietății funciare din primăriile raionului - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta